април 19, 2014 | No Comments »Posted in Събития и новини
кутия с мечти

Къде е кутията с мечти?

Ако поискате да потърсите къде се намира Студио „Кутия със спомени и мечти“ на географската карта, няма да успеете, защото там го няма. Студио „Кутия със спомени и мечти“ е една идея. Завръщането към приложното изкуство, ръчно изработени неща. Ръчно изработените неща са уникални, дори да се направи второ подобно изделие, то ще се отличава от предходното, защото макар със същата идея, при ръчната работа резултата винаги е различен. Това е не защото човешката ръка е не така съвършена, както машината, а защото емоциите са трепкащи пориви, които я тласкат да търси нови форми съзнателно или подсъзнателно.   А и полета на въображението повежда в други посоки.

Та така, Студио“ Кутия с мечти“ може да е навсякъде. Творческия порив ни връхлита навсякъде. Всеки творец прави нещата си където го е заварило вдъхновението.

Все пак ни се иска да си имаме място, където да се събираме за да творим заедно или за да показваме творбите си сред хората, където могат да ги видят, докоснат, усетят.

За сега няма такова място. Бихме били много щастливи, ако някъде се отвори място, където да  правим от време на време изложба на нещата или да обменим мисли, идеи, техники и вдъхновение.  Ако някой може да предложи подобно място във Варна, нека ни пише на електронен адрес:  viatans@abv.bg

 

Оставете коментар

You must be logged in to post a comment.

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)